The Kilkennys

THE KILKENNYS bij OMROEP FRYSLÂN

The Kilkennys komen weer naar Nederland. De Ierse superband zal ditmaal een uitgebreide tour langs de vaderlandse theaters ondernemen. En dat zal hen ongetwijfeld weer veel nieuwe fans opleveren.

Want iedereen die een concert van deze energieke muzikanten heeft meegemaakt, is
het er zo langzamerhand wel over eens: The Kilkennys zijn een sensatie. Het gaat hier namelijk om vier jongemannen die de muziek
van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. In de bewerking van The Kilkennys krijgen klassiekers als Whisky in the Jar en The Wild Rover een totaal nieuw leven. Kortom, deze groep bewijst dat Ierse muziek nog steeds top of the bill is.

En dat is ook te merken aan de toenemende populariteit. The Kilkennys hebben in de loop van de tijd het podium gedeeld met iconen als Shane McGowan van The Poques en Mumford&Sons. In Amerika worden ze inmiddels op handen gedragen. Zo stond de band maar liefst 9 achtereenvolgende avonden in een uitverkocht Orleans Hotel&Casino in Las Vegas. 

 

THE KILKENNYS  2013 special

De muzikanten, die inmiddels 10 jaar aan de weg timmeren, staan gemiddeld 5 keer per week op de planken en startten hun carrière oorspronkelijk onder de naam Uisce Beatha. Tijdens hun tournees rond de wereld ontdekten ze echter al snel dat er meerdere bands onder deze naam actief waren. En daarom herdoopten ze zichzelf tot The Kilkennys als eerbetoon aan de streek waar ze opgroeiden. De groep is ontdekt door Dolphin Records, een platenmaatschappij die ook Ierse legendes als Mary Black, Liam Clancy en Dolores Keane onder z’n hoede heeft. Wat dat betreft verkeren de muzikanten op platengebied in goed gezelschap.

 

De groep bestaat momenteel uit banjospeler en zanger Dave Cashin (28), mandolinespeler en gitarist Robbie Campion (25), percussionist en drummer David Long (23) en bassist Tommy Mackey (27).

 

THE KILKENNYS  LIVE in Tersoal, Friesland - juni 2013

Zie de agenda voor alle data (soms aan wijziging onderhevig - kijk dus op tijd nog even)

Kijk ook voor nog meer informatie op de website van
The Kilkennys: www.thekilkennys.com of op hun
Facebookpagina: https://www.facebook.com/TheKilkennys

 i.s.m. ProActs www.proacts.nl