Linda Gail Lewis 

Linda Gail Lewis, is de zus van rock and roll legende Jerry Lee Lewis. Linda heeft de laatste jaren het voorprogramma gedaan voor haar broer en daarbij werd al snel duidelijk dat zij niets onderdoet voor Jerry Lee. Ze bezit hetzelfde rock and roll vuur en weet minstens zo dynamisch op de toetsen van haar piano te hameren. Maar dat is geen wonder, want Linda heeft het als kind allemaal van haar broer geleerd. Haar drie begeleiders weten ook van wanten en staan garant voor een zinderend rockabillyavontuur.

Linda heeft een minstens zo turbulent leven geleid als haar broer: ze trouwde acht keer en overleefde meermalen een overdosis drugs. Maar de laatste jaren is haar leven in rustiger vaarwater gekomen en weet ze op een evenwichtige manier haar tijd tussen haar familie en de muziek te verdelen. Het rock and roll beest in haar komt alleen nog los als ze op een podium staat. Maar dan vliegen de vonken er ook af.

Het heeft tot de eeuwwisseling geduurd voordat Linda eindelijk uit de schaduw van broer trad en erkenning kreeg als soloartiest. Dat was vooral te danken aan het album dat ze met de Ierse rocklegende Van Morrison opnam. Na haar spraakmakende samenwerking met Van Morrison niet stilgezeten. Ze speelt eigenlijk continu op rock and roll revival shows. In 2003 bracht ze het ijzersterke Out Of The Shadows uit, een plaat vol countrypop die werd opgenomen in Austin, Texas. Het album werd gevolgd door eentje waarop de zangeres weer terugkeerde naar haar roots van rock and roll.